RIP Social ReDesign

– “ Verrassing! Social ReDesign is niet meer!”

– “Ah arme Sal.. is het toch niet gelukt met het zelfstandig ondernemerschap? Door Corona zeker?”. 

– “Eh.. Jawel, het gaat eigenlijk best goed met m’n bedrijf…Maar ik was Social ReDesign een beetje zat… De naam dus hè.”

Want tja, al die verwarring over wat Social ReDesign betekent is natuurlijk niet handig. Ik heb de prachtigste betekenissen gehoord hoor, daar niet van… 

  • Herstructureer je sociale netwerken in de grote steden? 
  • Ja, het is natuurlijk verbonden aan de sociale psychologie toch? 
  • Is het iets met design thinking? 

Maar nee, dat was het dus allemaal niet. Social ReDesign stond voor jezelf opnieuw uitvinden door jezelf beter te leren kennen. Zodat je ook een verbeterd plaatje naar de buitenwereld kunt gaan laten zien (social). 

Van Social ReDesign terug naar de Roots: Peacock Your Talent. 

Zie je deze foto? Dat geconcentreerde hoofd? Dat ben ik op een bijzonder moment. De eerste “Peacock Your Talent” training die ik gaf in 2014. Ik werkte toen nog bij TTI Success Insights Benelux, leverancier van online assessments. Aan de hand van hun analyses voor gedrag en drijfveren, had ik een vierdelige training ontwikkeld voor Young Professionals. Jonge mensen die meer inzicht wilden in hun manier van communiceren en intrinsieke motivatie.

En dat was HET moment! Het moment waarop samenkwam wat ik leuk vind, en waar ik goed in ben: Mensen meer inzicht geven. (Zelf)inzicht dat kan worden ingezet om productiever en werkgelukkiger te worden. 

Je weet wel, dat wat ik ook deed met Social ReDesign ;). 

Hoe ging het met Social ReDesign? 

Nou, eigenlijk best goed! Vanaf september 2019 tot april 2020 heb ik voor 15 verschillende opdrachtgevers mogen werken en 28 facturen kunnen versturen. Jaja, dat betekent dus dat er mensen dusdanig tevreden zijn dat ze graag meerdere malen met mij samenwerken! En daar wordt ik natuurlijk ontzettend blij van! 

Mijn teamtrainingen en trajecten zijn er om bekend gaan staan effectief en vol energie te zijn, met uitdagende opdrachten, fysieke elementen en goede nazorg. 

Maarja, toen kwam Corona

Ja en dat is dan best wel even een probleem. Want mensen staan tijdens mijn trainingen bijna altijd op een mat, met soms niet eens 1,5 centimeter afstand. Veel opdrachten werden daarom opgeschoven naar juni. En toen nog een keer naar september… Ach ja, opgeschoven is gelukkig niet geannuleerd.

Maar wat doe je dan met je tijd? Dan ga je op vakantie. Oh nee.. Kon natuurlijk ook niet. 

Dan maar in m’n bedrijf investeren! Ik was namelijk al tijden niet tevreden over mijn website. Die moest nu echt een keer anders. Dus kocht ik een online schrijftraining bij Johan Stevens van HelloHumanity. By Far de leukste training die ik ooit heb gevolgd. Hardop lachen achter m’n laptop. Maar Johan kwam dus ook meteen met: “Die naam Social ReDesign, die gaat je klanten kosten…”

Johan had gelijk en niet de eerste die me hierop wees. En m’n hart begon steeds harder te roepen. Dit is het moment voor “Peacock Your Talent!”

Ongeveer op hetzelfde moment kwamen Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU met hun bijna-gratis boek: “De online marketing tornado”. Die dan ook maar in het winkelwagentje. 

Maarja dan wordt het dus niet alleen een nieuwe website, nieuwe teksten, nieuwe lay-out, en nieuwe online marketingstrategie maar ook meteen een nieuwe naam… Ach. Als je het dan toch aanpakt, dan maar goed toch? 

Peacock your Talent… Maar daar zit Cock in…

Yep. Kan ik ook niet zo veel aan doen… Het is gewoon het Engelse woord voor Pauw. De mensen die mij goed kennen weten dat een Pauw mijn lievelingsdier is. De mannetjespauw dan. Ze zijn statig, prachtig en trots. En terecht, wie zou dat niet zijn met zo’n prachtig verendek? 

Mijn overtuiging is altijd geweest dat mensen dat ook mogen zijn, terecht trots. Ik vind dat geen onbescheidenheid maar realisme. Als je ergens talent voor hebt, moet je dat kunnen laten zien zonder dat je je daarvoor schaamt of door je omgeving vreemd wordt aangekeken. 

Het werkwoord Peacocking (want ja, dat bestaat ook) betekent zoiets als paraderen. Het is overigens ook een manier om vrouwen te versieren, en als je een man bent en dit leest, zou het best eens kunnen dat je het doet zonder het door te hebben! 

Peacock Your Talent betekent dus gewoon: “Paraderen met je talent”. 

Simple as that.

Peacock Your Talent in Coronatijd

Wat doet Peacock Your Talent? Peacock your Talent geeft teamtrainingen voor soepele samenwerking. Trainingen waar je team blij, bevlogen en betrokken van wordt. 

Maareh… Corona? 

Ja helaas… Met z’n allen op die mat staan gaat nu even niet, maar je team kan thuis net zo blij en bevlogen zijn als in de kantoortuin. Het is alleen even wennen. En zoals iedereen op de werkvloer een eigen manier van werken heeft, hebben mensen dat zeker als ze vanuit huis werken. Voor de meeste bedrijven geldt dat er voorlopig nog voor het grootste deel vanuit huis zal worden gewerkt. Niet verkeerd dus om daar als team in te investeren!

Daarom is het eerste product dat ik onder de vlag van Peacock Your Talent in de markt breng, de Teamtraining: Soepele Samenwerking voor Thuiswerkende Teams. Kijk gerust of het iets is voor jouw team!

Peacock Your Talent voor jou

Wat kan Peacock Your Talent voor jou of jouw team doen? Laat het me weten! Ik vind het ook super tof als je een reactie wil geven op mijn nieuwe naam, website of logo. 

Vrolijke groet, 

Ontvang jouw GRATIS werkboek voor soepele samenwerking
Vul je mailadres in en druk op de "Direct Toegang"-knop
Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van Peacock Your Talent via MailChimp. Wees niet bang, je ontvangt hoogstens 1x in de maand een mailtje 😉 ( more information )
Ik ga netjes om met je gegevens

Misschien vind je dit ook nog leuk om te lezen…