Select Page

Training en ontwikkeling voor blije en bevlogen medewerkers

Soepele samenwerking tussen medewerker, team en organisatie

 

Teamtrainingen

 Concrete opbrengst voor medewerker, team en organisatie. Inclusief ontwikkeladvies en plan van aanpak om te blijven ontwikkelen.

Ontwikkelcyclus

Met de persoonlijkheid van de medewerker als uitgangspunt werken aan intrinsieke talenten. Zorgt dat de organisatie profijt trekt van aanwezige competenties, daar waar het telt.

Investeer in mensen, inzicht, talent en samenwerking

Zodat je weer kunt doen waar het echt om gaat.

Als manager wil je niets liever dan dat je medewerkers “gewoon werken”.
Maar in de praktijk voel je je soms politieagent in plaats van manager. Je bent veel tijd kwijt aan “gedoe”, randzaken en misverstanden.  Menselijke problemen die onnodig zijn en het (samen)werken zwaarder maken. 

Jij bent trots op de mensen in jouw team.

Waarom zijn ze het niet op elkaar?

Herken jij dat teamleden

Moeite hebben met het stellen en halen van (team)doelen;

Elkaar verkeerd begrijpen en daar misverstanden door ontstaan;

Geen gebruik maken van gezamenlijke kennisbronnen;

Niet makkelijk vanuit zichzelf in beweging komen om te innoveren;

Niet soepel samenwerken?

o.a. deze bedrijven deden al tevreden zaken met PYT

Testimonials

Het was heel leuk om meer te leren over wie we allemaal in ons team hebben en hoe we die kennis kunnen gebruiken om beter te communiceren. Naast effectief en goed voor onze samenwerking was het ook een ontzettend leuke Teambuilding. Een geweldige training. Ik raad het echt aan!Peacock Your Talent Waardering 5 sterren

Jasmijn kok

CEO, Nanny Nina

De 5-delige teambegeleiding en de daarbij behorende opbouw vind ik zeker een aanrader! In de training wordt op ongedwongen wijze alles -positief en negatief- benoemd en bespreekbaar gemaakt. Daarbij word je gestimuleerd sommige dingen als gegeven te nemen en van daaruit te vertrekken.
Peacock Your Talent Waardering 5 sterren

Vicky Verschoor

Afdelingshoofd, ZonMW

Ik heb bij Peacock Your Talent een mooi ontwikkeltraject mogen volgen en daarbij geleerd welke eigenschappen ik heb en hoe ik hierbij handel, maar belangrijker nog, hoe je je manier van communiceren aan kunt passen aan de persoon tegenover je. Ik kan dit  van harte aanbevelen.Peacock Your Talent Waardering 5 sterren 

Christel van Wingerden

Pedagogisch medewerker, Jeugdzorg

Waarom een training van PYT anders is

Vaak verschuiven de opgedane inzichten van teamdagen na afloop naar de achtergrond en gaat al snel iedereen weer over tot de orde van de dag. Tijdens de trainingen van PYT ga je daarom (op een ontspannen manier) écht aan het werk.

Zodat de teamdag jou en je team concrete groei oplevert, en je na afloop ook echt klaar bent om door te ontwikkelen.

Geen zin om te knallen op een teamdag?
Dan kan je beter gaan bowlen. 

Veelgestelde vragen

Wat levert zo'n training van Peacock Your Talent dan op?

Dat ligt aan de ontwikkelbehoefte van jouw team. We beginnen iedere training of ieder traject met een uitgebreide intake en stellen dan samen doelen. Voorbeelden van zulke doelen zijn:

  • het creëeren van een betere vergaderstructuur;
  • meer rol- en taak-duidelijkheid;
  • Een helder teamdoel of concrete OKR’s opstellen. 

De teamtrajecten en trainingen van PYT leveren dus inzicht én een duidelijk ontwikkeladvies of stappenplan op voor de maanden na de training.

Met welke methoden werkt Peacock Your Talent

In haar trainingen werken we met ons zelfontwikkelde model “De Piramide van soepele samenwerking”. Daarnaast maken we gebruik van de Multiple Science Approach van TTI Success Insights en de daarbij behorende assessments. Deze meten Gedrag (DISC), Drijfveren (Driving Forces), EQ, Denkpatronen en Talenten van medewerkers.

Ook kunnen we de stressniveau’s in kaart brengen van uw medewerkers op de 7 meest voorkomende stressfactoren middels de Stress Quotient.

Zijn de trainingen van Peacock Your Talent duur?

Dat ligt er aan hoe je het bekijkt. Waarschijnlijk verlies je meer geld door gebrekkige samenwerking dan dat een teamtraject met PYT je zou kosten.

Het dagtarief van PYT is ongeveer hetzelfde als de gemiddelde kosten van een teamuitje. Daarnaast betaal je kosten voor de persoonlijke analyses van je teamleden als die onderdeel zijn van het traject. Meestal past dit laatste bedrag in het POB van de medewerker.

Waarom heb ik nog nooit van Peacock Your Talent gehoord?

We gaan vaak trajecten van meerdere maanden aan met onze klanten. In de tijden dat de agenda’s van onze trainers vol zitten, doen we daarom weinig aan marketing. Dus zie je ons wél voorbij komen? Plan dan snel een afspraak in. 

O jee, mijn vraag staat hier niet tussen!

Geen paniek!  We beantwoorden ook graag jouw specifieke vragen. Bel ons of plan direct een (online) kennismaking in.

Over onze aanpak

Bij PYT passen wij onze (bijna) 10 jaar ervaring met HR-vraagstukken en onze kennis van Gedrag, DISC, Drijfveren, Talenten en EQ toe binnen jouw organisatie.

Door te werken met assessmentinstrumenten die onderdelen van persoonlijkheid in kaart brengen, krijgt iedere medewerker ook individueel de tools in handen om na het traject te blijven ontwikkelen.

We helpen teamleden zichzelf en elkaar beter te leren kennen. Zodat ze blij, bevlogen en betrokken worden, en soepel met elkaar samenwerken. Met wederzijdse waardering en passie.

En oja, we staan bekend om ons enthousiasme, onze interactieve werkvormen, onze humor en de positieve sfeer in onze trainingen.

Je kan kiezen voor “Zo gaat het nu eenmaal bij ons” of voor “Wij doen dat anders”.

Ieder team en iedere organisatie heeft vastgeroeste patronen. “Zo gaat dat nou eenmaal bij ons”. Maar of je daar in blijft zitten is een keus.

Je kunt organisatiecultuur en teamcultuur alleen van binnenuit veranderen. Dus wil je gedragsverandering inzetten bij je medewerkers, dan zul je echt aan het werk moeten. Een informatieve sessie of nieuwe tool gaat het niet voor je doen.

Peacock Your Talent helpt jou graag die groeispurt SAMEN met je mensen te maken, zodat je de ontwikkeling ook zonder onze hulp voort kan blijft zetten.

Plan direct een kennismaking in